Mish pikant i pulës me oriz të lëngshëm dhe kërpudha

Kërpudha në pllakë shporeti: Nëse nuk keni furrë, ky është zëvendësim i shkëlqyeshëm për pilaf

Përbërësit:

– 400 g mish të bardhë pule,
– 1 qepë,
– 1 karotë,
– 3 thelpinj hudhre,
– 200 g kërpudha,
– 400 g oriz,
– 1 lugë majdanoz të grirë,
– 1 lugë shafran pluhur,
– 1 lugë e vogël xhenxhefil pluhur,
– sipas nevojës kripë,
– piper të bluar,
– rreth 4 dl ujë,
– 2 lugë vaj.

Përgatitja:

Mishin priteni në kube. Qepën e grirë, hudhrën, kërpudhat në fletë, ndërkaq karotën bluajeni në rende. Orizin lajeni dhe kullojeni mirë.

Në vaj dhjetë minuta fërgoni mishin, shtoni perimet e grira. Të gjitha fërgoni 15 minuta, derisa perimet të zbuten dhe të avullojë lëngu.

Në ujë tundni shafranin pluhur dhe xhenxhefilin pluhur, qitni mishin dhe perimet, mbuloni me kapak dhe në zjarr të ulët zieni derisa orizi të zbutet dhe të thithë ujin.

Nëse orizi nuk zbutet, sipas nevojës shtoni ujë.

Ju bëftë mirë.

Hot this week

Rruga Prizren -Tetovë po fillon të ndërtohet

Prizren, 2 gusht - Sot janë nënshkruar kontratat për...

Deputeti Nikollë Camaj kujton jetën dhe veprën e atdhetarit Rrok Dedvukaj

Sot, në Amerikën e largët, i jepet lamtumira e...

Rënie prej 1.2 për qind të prodhimit industrial në muajin prill

Shkup, 31 maj - Prodhimi industrial në prill të këtij...

Prezantohet ekrani i parë në botë me shpejtësi rifreskimi prej 1000 Hz

Monitorët më të shpejtë të disponueshëm aktualisht në treg...
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Related Articles

spot_imgspot_img