Truku që do t’ju ndihmojë që të gatuani palëpeta të shijshme

Në recetën sipas së cilës shumica nesh e përgatit tretjen për palëpeta, shkruan që vezët qiten të plota, mirëpo nëse ndani të bardhët dhe të verdhët e vezës do të keni palëpeta më të buta.

1. Bëni tretjen për palëpeta si zakonisht, vetëm me një ndryshim të vogël – ndani të bardhët, ndërkaq të verdhët tundni në tretje dhe të bardhët lëreni anash.

2. Kur t’i keni qitur në tretje të gjithë përbërësit (pos të bardhët e vezëve) dhe t’i keni përzier mirë, nga të bardhët bëni masë të bardhë të tundur butë (jo shumë të butë, as plotësisht të fortë) dhe shtojani tretjes.

3. Masën e bardhë pastaj shumë me kujdes përzieni me tretjen, më së miri me tel dore. ‘Bora’ nga të bardhët e vezës palëpetave do t’u japë strukturë shkume dhe butësi të mrekullueshme. Madje edhe kur të ftohen dhe të qëndrojnë një kohë, palëpetat e gatuara në këtë mënyrë nuk do të humbin butësinë, përkatësisht nuk do të bëhen të ngurta.

Hot this week

Zbulohen emrat, ja kush janë banorët e konfirmuar të “Big Brother VIP”

Gjithçka është gati për nisjen e edicionit të katërt...

Rënie prej 1.2 për qind të prodhimit industrial në muajin prill

Shkup, 31 maj - Prodhimi industrial në prill të këtij...

Rruga Prizren -Tetovë po fillon të ndërtohet

Prizren, 2 gusht - Sot janë nënshkruar kontratat për...

Del lista e LDK-së me kandidatët për deputetë

Lidhja Demokratike e Kosovës ka shpallur listën përfundimtare me...

Related Articles