Buka e cila nuk ngjishet: Bymehet dyfish, do të kini sukses me siguri!

Çdo amvisë duhet ta provojë – shpejt dhe thjesht, por shumë e shijshme

Përbërësit:

– 300 ml ujë,
– 350 g miell,
– 20 g tharm të freskët (ose 5 gra të tharë),
– 1 lugë sheqer,
– 1 lugë e vogël krip,
– 100 ml vaj dhe pak miell për t’i dhënë formën.

Përgatitja:

Në ujë të ngrohtë treteni tharmin e grimcuar dhe sheqerin – dhe përzieni.

Shtoni miellin dhe përzieni vazhdimisht. Shtoni edhe 50 ml vaj derisa jeni duke përzier. Masa duhet të jetë e rrallë.

Kur ta punoni me lugë brumin, të mos ketë droçka, shtoni pjesën e mbetur të vajit dhe që të gjitha përzieni dhe lini të bymehet 30 deri 60 minuta (duhet të dyfishohet masa).

Furrën ndizeni që të nxehet në 220 gradë, ndërkaq gjatë asaj kohe qitni miell në tavolinën e punës dhe qiteni brumin.

Me duar shtoni miell dhe jepni formë brumit, qiteni në tepsi dhe futeni në furrë që të piqet derisa të marrë ngjyrë kafe të çelët.

Bukën e pjekur mbështilleni me një leckë dhe ftoheni pak, pastaj servireni.

Ju bëftë mirë.

Hot this week

Zbulohen emrat, ja kush janë banorët e konfirmuar të “Big Brother VIP”

Gjithçka është gati për nisjen e edicionit të katërt...

Rënie prej 1.2 për qind të prodhimit industrial në muajin prill

Shkup, 31 maj - Prodhimi industrial në prill të këtij...

Rruga Prizren -Tetovë po fillon të ndërtohet

Prizren, 2 gusht - Sot janë nënshkruar kontratat për...

Del lista e LDK-së me kandidatët për deputetë

Lidhja Demokratike e Kosovës ka shpallur listën përfundimtare me...

Related Articles