Pakora me perime: Vështirë t’i rezistosh shijes së këtij gatimi indian

Kuzhina indiane është një prej thesareve më të çmuar të kulinarisë botërore

E shijshme, e shëndetshme dhe tejet ekzotike. India na ka dhuruar më të mirën e saj.

Pakora me perime, realizohet lehtë, hahet me dorë dhe është ndër recetat më të preferuara nga kuzhina e vendit të largët.

Përbërësit:

▪ 300 gr miell
▪ 300 gr patate
▪ 300 gr qepë
▪ 3 qepë të njoma
▪ 200 gr spinaq
▪ 1 lugë çaji shafran
▪ 1 lugë çaji kumin
▪ 1 lugë çaji koriandër
▪ 1 lugë gjelle lëng limoni
▪ spec djegës
▪ kripë
▪ piper
▪ vaj ulliri
▪ majdanoz

Përgatitja:

Në një tas hidhni miellin, shtoni specin djegës dhe shafranin, e më pas gradualisht shtoni lëngun e limonit dhe ujë, derisa të formohet brumi i trashë.

Pasi e keni lënë për 10-15 minuta në gjendje normale, shtoni të gjithë përbërësit e tjerë, përpos vajit të ullirit.

Vajin e ullirit ngroheni në rreth 1-2 minuta në një tigan të gjerë dhe pasi të jetë gati, hidhni një lugë nga brumi i përgatitur.

Lëreni të skuqet 5-6 minuta, derisa të bëhet krokante dhe të marrë ngjyrë të artë në kafe.

Sigurohuni që perimet të jenë skuqur si duhet.

Sugjerohet të shërbehen të ngrohta.

Shijojini! 

Hot this week

Zbulohen emrat, ja kush janë banorët e konfirmuar të “Big Brother VIP”

Gjithçka është gati për nisjen e edicionit të katërt...

Rënie prej 1.2 për qind të prodhimit industrial në muajin prill

Shkup, 31 maj - Prodhimi industrial në prill të këtij...

Rruga Prizren -Tetovë po fillon të ndërtohet

Prizren, 2 gusht - Sot janë nënshkruar kontratat për...

Del lista e LDK-së me kandidatët për deputetë

Lidhja Demokratike e Kosovës ka shpallur listën përfundimtare me...
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Related Articles

spot_imgspot_img