Mediat dhe organizatat po ngrene dyshime per numrin e viktimave te COVID-19 ne Kine

A eshte e vertet qe ne Kine te mos kene humbur jeten nga COVID-19 me shume se 3100 veta? Kjo shifer tre ditet e fundit ehste duke u vene ne pikepyetje si nga mediat vendase ashtu edhe nga organizatat per mbrojtjen e te drejtave te njeriut. Si fillim ishin keto te fundit qe kane ngritur te parat dyshimet per fshehjen e numrit te vertet te viktimave. Ato si fillim jane nisur nga disa te dhena nga telefonite celulare ne vend. Sipas tyre vetem tre muajt e pare te ketij viti jane fikur perfundimisht rreth 8000 numra telefoni, duke ngritur dyshimet se poseduesit

Pamje satelitore e Whuan

Pamje satelitore e Whuan

e tyre nuk jetojne me per shkak te virusit. Po ashtu dyshimi tjeter eshte se viktimat ne Whuan jane djegur ne krematoriume, dhe kane qene aq shume viktima se ky qytet ka kerkuar ndihme edhe nga qytete perreth. Nje tjeter dyshim eshte nje fakt qe po del ne siperfaqe ditet e fundit. Qytetaret po publikojne ne rrejete sociale numer shume te madh kutishe te clat perdoren per te mbajtur hirin e viktimave qe mos varresot poshte peme, sic edhe e kane tradite banoret.

Nga ana e qeverise Kineze nuk ende nje reagim, per kete ceshtje, por nese kjo del qe eshte e vertet ne kete skandal perfshihet edhe kreu i Organizates Boterore te Shendetesise qe tashme mediat kane filluar te cicerojne duke e akuzuar si nje personazh shume te korruptuar dhe ish funskionar te regjimit diktatorial te vendit te tij madje deri ne post ministri. Per kete te fundit se shpejti do te publikojme te dhenat qe po nxjerrin ne drite mediat nderkobetare.

Leave a Reply